Makaron z boczkiem i wędzonym twarogiem

Makaron z boczkiem i wędzonym twarogiem

Lubisz konkretne smaki? Makaron z boczkiem i wędzonym twarogiem poleca się na obiad! O smakową dominację walczą tu dwa mocne charaktery: czyli soczysty boczek i wyrazisty twaróg wędzony. Zwycięzca? Twoje kubki smakowe! Bo takiemu daniu naprawdę trudno się oprzeć. I nie ma takiej konieczności – a wszystko dlatego że tak podany makaron dostarcza mocy białka, wapnia i witamin z grupy B. Smacznego!

10 min
Czas przygotowania
25 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,50/5
(z 4 ocen)
Makaron z boczkiem i wędzonym twarogiem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Low glycemic index Low glycemic index
Na wynos Na wynos
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

479 kcal Kalorie
24 g Białko
24 g Tłuszcze
37 g Węglowodany
510 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
100 g
 makaronu pełnoziarnistego
6
plastrów boczku
90 g
1
sztuka cebuli
80 g
0,5
opakowania twarogu wędzonego
150 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
1
łyżeczka natki pietruszki
5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

479 kcal Kalorie
24 g Białko
24 g Tłuszcze
37 g Węglowodany
510 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.

2

Boczek kroimy w drobną kostkę. Smażymy na rozgrzanej patelni, aż tłuszcz się wytopi.

3

Boczek zdejmujemy z patelni, wrzucamy pokrojoną cebulę. Dodajemy sól i pieprz. Smażymy, aż cebula się zeszkli.

4

Na patelnię przekładamy boczek i makaron, mieszamy.

5

Dodajemy pokruszony ser i chwilę podgrzewamy. Przekładamy na talerz. Posypujemy posiekaną pietruszką.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?