![Makaron spaghetti z wołowiną i warzywami](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2021/01/17210340/DSC00731.jpg)
Makaron spaghetti z wołowiną i warzywami
Czy klasyka zawsze jest nudna? Nasz makaron spaghetti z wołowiną i warzywami udowadnia, że nie musi tak być! Danie to, jest świetną propozycja na obiad, który sprawdzi się zarówno w przypadku osób, które nie lubią eksperymentów w kuchni, jak i tych, którzy lubią próbować nowych, oryginalnych smaków. Spróbuj koniecznie!
![Makaron spaghetti z wołowiną i warzywami](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2021/01/17210400/talerz5.png)
Kategorie
![Bez laktozy](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/bezlaktozy.png)
![Bez produktów mlecznych](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/beznabialu.png)
![Dla dzieci](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dladzieci.png)
![Dla kobiet w ciąży](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dlakobietwciazy.png)
![Low fat](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/fat.png)
![Na wynos](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/nawynos.png)
![Wysokobiałkowe](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/wysokobialkowe.png)
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
200 g
|
makaronu pełnoziarnistego
|
400 g
|
mięsa wołowego rostbef
|
1
|
sztuka cukinii
200 g
|
1
|
sztuka pora
140 g
|
10
|
sztuk pieczarek
200 g
|
2
|
ząbki czosnku
12 g
|
10
|
sztuk pomidorków koktajlowych
200 g
|
1
|
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Pozostawiamy około 50 ml wody z gotowania makaronu do późniejszego użycia.
Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Przekładamy do rondelka.
Kroimy cukinię, pora, pieczarki i czosnek, podsmażamy przez 5 minut na tej samej patelni z dodatkiem łyżeczki oliwy z oliwek.
Warzywa przekładamy do rondelka z mięsem, zalewamy wodą do połowy warzyw z mięsem i dusimy pod przykryciem przez 30-40 minut, aż mięso będzie miękkie. Dodajemy sól i pieprz.
Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki i dodajemy do sosu.
Makaron przekładamy do sosu i dodajemy wodę z gotowania makaronu. Całość mieszamy i w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.
Smacznego!