Wołowina po azjatycku z fasolką szparagową

Wołowina po azjatycku z fasolką szparagową

W sklepach dostępne są różne rodzaje makaronów. Osoby szukające produktów zdrowych, powinny sięgnąć po taki, który zawiera pełne ziarno. Będzie on bogatą w składniki odżywcze bazą do makaronu razowego z wołowiną i fasolką szparagową. Smak potrawy podkreśli imbir.

15 min
Czas przygotowania
35 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,81/5
(z 54 ocen)
Wołowina po azjatycku z fasolką szparagową
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

448 kcal Kalorie
38 g Białko
14 g Tłuszcze
39 g Węglowodany
505 mg Sód
8 g Błonnik

Składniki
500 g
 mięsa wołowego
200 g
 makaronu razowego
360 g
 fasolki szparagowej
1
sztuka cebuli dymki ze szczypiorem
20 g
2
ząbki czosnku
12 g
1
plaster imbiru
5 g
4
łyżeczki sezamu
20 g
3
łyżki sosu sojowego
30 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

448 kcal Kalorie
38 g Białko
14 g Tłuszcze
39 g Węglowodany
505 mg Sód
8 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Makaron oraz fasolkę gotujemy al dente.

2

Mięso kroimy na cienkie paski. Smażymy na oleju, wykładając kolejne plastry, a następnie usmażone mięso przekładamy do miski z sosem sojowym i obtaczamy w nim.

3

Na patelnię wrzucamy imbir, czosnek i białą część cebulki.

4

Gdy wszystko się podsmaży, dorzucamy fasolkę, mięso z sosem sojowym oraz makaron, dodajemy sól i pieprz do smaku.

5

Danie posypujemy sezamem oraz pokrojoną zieloną częścią cebuli dymki. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?