Makaron razowy z wołowina i fasolką szparagową

W sklepach dostępne są różne rodzaje makaronów. Osoby szukające produktów zdrowych, powinny sięgnąć po taki, który zawiera pełne ziarno. Będzie on bogatą w składniki odżywcze bazą do makaronu razowego z wołowiną i fasolką szparagową. Smak potrawy podkreśli imbir.

15 min
Czas przygotowania
35 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,72/5
(z 47 ocen)
Makaron razowy z wołowina i fasolką szparagową
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

423 kcal Kalorie
38 g Białko
13 g Tłuszcze
38 g Węglowodany
503 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
5
porcji mięsa wołowego
500 g
2
szklanki makaronu razowego
200 g
4
garści fasolki szparagowej
360 g
1
sztuka cebuli dymki ze szczypiorem
20 g
2
ząbki czosnku
12 g
1
plaster imbiru
5 g
4
łyżeczki sezamu
20 g
3
łyżki sosu sojowego
30 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

423 kcal Kalorie
38 g Białko
13 g Tłuszcze
38 g Węglowodany
503 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Mięso kroimy na cienkie paski

2

Makaron oraz fasolkę gotujemy al dente

3

Smażymy mięso, wykładając kolejne plastry, a następnie usmażone mięso przekładamy do miski z sosem sojowym i obtaczamy w nim

4

Na patelnie wrzucamy imbir czosnek i białą część cebulki

5

Gdy wszystko już posiekane, dorzucamy fasolkę, mięso z sosem sojowym oraz makaron, dodajemy sól i pieprz do smaku

6

Po posypaniu łyżką sezamu oraz dodaniu cebuli dymki pokrojonej skośnie nie zostaje nam nic poza cieszeniem się naszym daniem. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?