Makaron noodle po chińsku z indykiem i warzywami
Lubisz kuchnię azjatycką? Nasz makaron noodle po chińsku z indykiem i warzywami na pewno Ci posmakuje! To pełnowartościowe danie zawiera charakterystyczne dla kuchni Państwa Środka dodatki, takie jak sos ostrygowy, czy sos rybny – jest to świetna propozycja na klasyczny, oparty na makaronie obiad w nowym wydaniu. Spróbuj koniecznie!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
200 g
|
makaronu typu noodle
|
200 g
|
mięsa z indyka
|
1
|
łyżka sosu rybnego
10 g
|
1
|
łyżka sosu ostrygowego
10 g
|
1
|
sztuka pora
140 g
|
1
|
łodyga selera naciowego
45 g
|
1
|
sztuka marchwi
80 g
|
450 g
|
brokuła
|
2
|
łyżki sosu sojowego
20 g
|
1
|
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Mięso z indyka myjemy i kroimy na kawałki około 2 cm. Pokrojonego indyka przyprawiamy solą, pieprzem oraz odrobiną oliwy.
Na rozgrzanej patelni smażymy indyka przez około 6 minut, ciągle mieszając. Gdy mięso będzie gotowe, przekładamy je do miseczki i na tej samej patelni smażymy pokrojone warzywa.
Gdy warzywa będą robić się miękkie, dodajemy wcześniej podsmażonego indyka,
całość przyprawiamy sosem sojowym, sosem ostrygowym, sosem rybnym, mieszamy i odstawiamy na bok.
Makaron noodle gotujemy według instrukcji podanej na opakowaniu.
Gotowy makaron mieszamy z warzywami i indykiem w sosie.
Smacznego!