Makaron fusilli z czerwonym pesto i mozzarellą

Zdrowy obiad w 5 minut? To możliwe! Wypróbuj nasz przepis na makaron fusilli z czerwonym pesto i mozzarellą, a zobaczysz, że „pysznie” i „zdrowo” wcale nie znaczy „długo”. Solidna dawka warzyw, pełnoziarnisty makaron, delikatna mozzarella i kremowe pesto – wszystko to znajdziesz w poniższym przepisie. Koniecznie wypróbuj!

5 min
Czas przygotowania
25 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Makaron fusilli z czerwonym pesto i mozzarellą
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Low glycemic index Low glycemic index
Na wynos Na wynos
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

502 kcal Kalorie
23 g Białko
21 g Tłuszcze
48 g Węglowodany
182 mg Sód
9 g Błonnik

Składniki
6
łyżeczek pesto czerwonego
30 g
1
sztuka papryki czerwonej
170 g
1
sztuka cebuli
110 g
1
sztuka cukinii
200 g
1
sztuka mozzarelli
120 g
1,5
garści rukoli
30 g
1
szklanka makaronu pełnoziarnistego, np. świderki
100 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

502 kcal Kalorie
23 g Białko
21 g Tłuszcze
48 g Węglowodany
182 mg Sód
9 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Makaron gotujemy według instrukcji umieszczonej na opakowaniu.

2

Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i dusimy na niej pokrojone warzywa.

3

Do uduszonych warzyw dodajemy ugotowany makaron i całość doprawiamy czerwonym pesto, solą i pieprzem.

4

Gotowy makaron wykładamy na talerz, dodajemy mozzarellę, i posypujemy rukolą.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?