Warzywne danie z makaronem, mozzarellą i kremowym pesto
Zdrowy obiad w 5 minut? To możliwe! Wypróbuj nasz przepis na makaron fusilli z czerwonym pesto i mozzarellą, a zobaczysz, że „pysznie” i „zdrowo” wcale nie znaczy „długo”. Solidna dawka warzyw, pełnoziarnisty makaron, delikatna mozzarella i kremowe pesto – wszystko to znajdziesz w poniższym przepisie. Koniecznie wypróbuj!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
497
kcal
Kalorie
23
g
Białko
21
g
Tłuszcze
47
g
Węglowodany
181
mg
Sód
9
g
Błonnik
Składniki
6
|
łyżeczek pesto czerwonego
30 g
|
1
|
sztuka papryki czerwonej
170 g
|
1
|
sztuka cebuli
80 g
|
1
|
sztuka cukinii
200 g
|
1
|
sztuka mozzarelli
120 g
|
30 g
|
rukoli
|
100 g
|
makaronu pełnoziarnistego, np. świderki
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
1
|
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
497
kcal
Kalorie
23
g
Białko
21
g
Tłuszcze
47
g
Węglowodany
181
mg
Sód
9
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Makaron gotujemy według instrukcji umieszczonej na opakowaniu.
2
Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i dusimy na niej pokrojone warzywa.
3
Do uduszonych warzyw dodajemy ugotowany makaron i całość doprawiamy czerwonym pesto, solą i pieprzem.
4
Gotowy makaron wykładamy na talerz, dodajemy mozzarellę, i posypujemy rukolą. Smacznego!