Warzywne danie z makaronem, mozzarellą i kremowym pesto

Warzywne danie z makaronem, mozzarellą i kremowym pesto

Zdrowy obiad w 5 minut? To możliwe! Wypróbuj nasz przepis na makaron fusilli z czerwonym pesto i mozzarellą, a zobaczysz, że „pysznie” i „zdrowo” wcale nie znaczy „długo”. Solidna dawka warzyw, pełnoziarnisty makaron, delikatna mozzarella i kremowe pesto – wszystko to znajdziesz w poniższym przepisie. Koniecznie wypróbuj!

5 min
Czas przygotowania
25 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,90/5
(z 73 ocen)
Warzywne danie z makaronem, mozzarellą i kremowym pesto
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Low glycemic index Low glycemic index
Na wynos Na wynos
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

497 kcal Kalorie
23 g Białko
21 g Tłuszcze
47 g Węglowodany
181 mg Sód
9 g Błonnik

Składniki
6
łyżeczek pesto czerwonego
30 g
1
sztuka papryki czerwonej
170 g
1
sztuka cebuli
80 g
1
sztuka cukinii
200 g
1
sztuka mozzarelli
120 g
30 g
 rukoli
100 g
 makaronu pełnoziarnistego, np. świderki
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

497 kcal Kalorie
23 g Białko
21 g Tłuszcze
47 g Węglowodany
181 mg Sód
9 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Makaron gotujemy według instrukcji umieszczonej na opakowaniu.

2

Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i dusimy na niej pokrojone warzywa.

3

Do uduszonych warzyw dodajemy ugotowany makaron i całość doprawiamy czerwonym pesto, solą i pieprzem.

4

Gotowy makaron wykładamy na talerz, dodajemy mozzarellę, i posypujemy rukolą. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.