
Lunchbox z klopsami, warzywami i orzechami
20 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,50/5
(z 2 ocen)

Kategorie



Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
512
kcal
Kalorie
30
g
Białko
22
g
Tłuszcze
52
g
Węglowodany
617
mg
Sód
6
g
Błonnik
Składniki
Ilość | Składnik |
---|---|
Klopsiki: |
|
200 g
|
mięsa mielonego z kurczaka
|
2
|
łyżki bułki tartej
20 g
|
0,1
|
szklanki mleka
30 g
|
0,3
|
sztuki cebuli
20 g
|
0,5
|
łyżeczki musztardy
5 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
2
|
łyżeczki oleju
10 g
|
Do podania: |
|
1
|
sztuka półbagietki
110 g
|
5
|
sztuk pomidorków
100 g
|
1
|
sztuka marchewki
80 g
|
0,5
|
sztuki ogórka
75 g
|
30 g
|
migdałów
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
512
kcal
Kalorie
30
g
Białko
22
g
Tłuszcze
52
g
Węglowodany
617
mg
Sód
6
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1
W misce mieszamy mięso, bułkę tartą, mleko, posiekaną cebulę, musztardę, sól i pieprz. Formujemy niewielkie klopsiki.
2
Smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
3
W lunchboxie układamy klopsiki, kawałki pieczywa, plastry warzyw i orzechy.
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.