![Lunchbox Kanapki z sezamowym omletem](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2024/02/22125639/P2210641.jpg)
Lunchbox Kanapki z sezamowym omletem
Szukasz oryginalnego pomysłu na śniadanie do szkoły, dla dziecka albo dla siebie, do pracy? Jesteś w dobrym miejscu! Nasz przepis na lunchbox Kanapki z sezamowym omletem to mega dawka sytości zamknięta w kreatywnie pysznym (i prostym) daniu. Puszysty omlet smażony na oleju sezamowym przypomina w smaku kuchnię dalekiej Azji. A do tego, ze względu na wysoką zawartość białka, zaspokaja apetyt na długo. Dobry lunchbox nie może się też obyć bez dawki owoców i warzyw – my proponujemy kruchy szpinak, orzeźwiającego ogórka i słodkie winogrona. Taki posiłek to solidna dawka energii – dla ciała i umysłu. Smacznego!
![Lunchbox Kanapki z sezamowym omletem](https://mwrzosek-prod-wp-static.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2024/02/22125644/Removal-289.png)
Kategorie
![Dla dzieci](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dladzieci.png)
![Dla kobiet w ciąży](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/dlakobietwciazy.png)
![Na wynos](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/nawynos.png)
![Szybkie przygotowanie](https://centrumrespo.pl/wp-content/themes/centrumrespo/resources/przepisy/cat-tags/szybkieprzygotowanie.png)
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Omlet: |
|
2
|
sztuki jajek
112 g
|
0,5
|
łyżki sosu sojowego
5 g
|
1
|
łyżeczka oleju sezamowego
5 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Do podania: |
|
1
|
sztuka bułki grahamki
70 g
|
2
|
łyżeczki majonezu
20 g
|
25 g
|
szpinaku
|
Dodatki: |
|
100 g
|
winogron
|
1
|
sztuka ogórka
150 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
W miseczce roztrzepujemy jajka, sos sojowy, olej sezamowy i pieprz.
Rozgrzewamy dużą patelnię z nieprzywierającą powierzchnią. Wylewamy masę jajeczną. Smażymy na niewielkiej mocy palnika do ścięcia.
Zwijamy w rulon. Kroimy na ślimaczki lub paski.
Bułkę przekrajamy, smarujemy majonezem. Układamy szpinak i kawałki omleta, składamy.
W lunchboxie układamy kanapkę, owoce i warzywa.