Lemoniada pomarańczowa
Orzeźwiający napój na upalne dni? Lemoniada pomarańczowa! W naszym przepisie zamieniliśmy tradycyjnie używaną cytrynę na pomarańczę. Smak lemoniady dalej utrzymany jest w cytrusowym charakterze, jednak pomarańcza sprawia, że lemoniada jest trochę słodsza. Dodatek mięty i lodu sprawia, że napój nabiera jeszcze bardziej wyrazistego charakteru. W skrócie jest to idealny przepis na ochłodzenie. Smacznego!
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
2
|
sztuki pomarańczy
480 g
|
2
|
szklanki wody
500 g
|
1
|
garść mięty
2 g
|
10
|
sztuk lodu
200 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Pomarańcze dokładnie myjemy. Nie obieramy, kroimy na mniejsze kawałki.
Do blendera wkładamy kawałki pomarańczy, miętę i wodę. Blendujemy bardzo dokładnie.
Przecedzamy przez sitko, mocno odciskając płyn. Do lemoniady dodajemy kostki lodu. Smacznego!