Leczo z indykiem, selerem naciowym i kaszą gryczaną

Leczo z indykiem, selerem naciowym i kaszą gryczaną

Pyszne leczo z indykiem, selerem naciowym i kaszą gryczaną to idealne połączenia dla wszystkich kochających oryginalne obiady. Można również leczo podawać jako przystawkę bądź przekąskę na różnych eventach. Zdecydowanie smaczny i zdrowy posiłek.

20 min
Czas przygotowania
80 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,47/5
(z 32 ocen)
Leczo z indykiem, selerem naciowym i kaszą gryczaną
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

456 kcal Kalorie
31 g Białko
14 g Tłuszcze
54 g Węglowodany
132 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
200 g
 mięsa z piersi indyka
100 g
 kaszy gryczanej
2
łodygi selera naciowego
90 g
1
sztuka czerwonej papryki
170 g
1
sztuka cebuli
80 g
1
ząbek czosnku
6 g
0,5
opakowania passaty pomidorowej
375 g
4
łyżeczki oliwy z oliwek
20 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
0,5
łyżeczki ziół prowansalskich
1,5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

456 kcal Kalorie
31 g Białko
14 g Tłuszcze
54 g Węglowodany
132 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1

Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.

2

Paprykę, cebulę i czosnek kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanej oliwie.

3

Mięso i seler kroimy w paski. Dodajemy do warzyw.

4

Następnie dodajemy passatę, sól, pieprz i zioła.

5

Gotujemy na małym ogniu przez około 1 godzinę. Podajemy z kaszą gryczaną. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.