Leczo z indykiem, selerem naciowym i kaszą gryczaną
Pyszne leczo z indykiem, selerem naciowym i kaszą gryczaną to idealne połączenia dla wszystkich kochających oryginalne obiady. Można również leczo podawać jako przystawkę bądź przekąskę na różnych eventach. Zdecydowanie smaczny i zdrowy posiłek.
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
456
kcal
Kalorie
31
g
Białko
14
g
Tłuszcze
54
g
Węglowodany
132
mg
Sód
6
g
Błonnik
Składniki
200 g
|
mięsa z piersi indyka
|
100 g
|
kaszy gryczanej
|
2
|
łodygi selera naciowego
90 g
|
1
|
sztuka czerwonej papryki
170 g
|
1
|
sztuka cebuli
80 g
|
1
|
ząbek czosnku
6 g
|
0,5
|
opakowania passaty pomidorowej
375 g
|
4
|
łyżeczki oliwy z oliwek
20 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
0,5
|
łyżeczki ziół prowansalskich
1,5 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
456
kcal
Kalorie
31
g
Białko
14
g
Tłuszcze
54
g
Węglowodany
132
mg
Sód
6
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 20 min.
1
Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
2
Paprykę, cebulę i czosnek kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanej oliwie.
3
Mięso i seler kroimy w paski. Dodajemy do warzyw.
4
Następnie dodajemy passatę, sól, pieprz i zioła.
5
Gotujemy na małym ogniu przez około 1 godzinę. Podajemy z kaszą gryczaną. Smacznego!