Kulki malinowe w białej czekoladzie
Masz ochotę na słodkie co nieco? Postaw na kulki malinowe w białej czekoladzie, czyli przepis na cudowne orzeźwienie w rozpływającej się w ustach polewie. Do przygotowania tego prostego deseru potrzebne Ci będą tylko 4 składniki – biała czekolada, soczyste maliny, aromatyczne wiórki kokosowe i słodki miód. Całość nie tylko pysznie smakuje, ale także dostarcza mnóstwa błonnika i przeciwutleniaczy. Koniecznie wypróbuj, a przeniesiesz się do krainy kulinarnej rozkoszy. Smacznego!
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
200 g
|
malin
|
16,7
|
łyżki wiórków kokosowych
100 g
|
3
|
łyżeczki miodu
36 g
|
0,5
|
sztuki czekolady białej
50 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. W większym garnku zagotowujemy wodę, umieszczamy nad nim mniejsze naczynia z czekoladą i mieszamy czekoladę aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
W kielichu blendera umieszczamy owoce, wiórki kokosowe oraz miód. Całość blendujemy do dokładnego połączenia składników.
Ręce zwilżamy w chłodnej wodzie. Z przygotowanej masy formujemy kulki, mocno ściskając masę, by kulki były dobrze zbite.
Gotowe kulki umieszczamy w pojemniku wyłożonym papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Na koniec polewamy całość rozpuszczoną czekoladą.
Przygotowane kulki pozostawiamy do schłodzenia w lodówce na minimum godzinę. Można przygotować je dzień wcześniej i pozostawić na noc.