Krem pieczarkowy
Czy wiesz, że wbrew powszechnej opinii, pieczarki to bardzo wartościowe produkty spożywcze? Te niezwykle smaczne grzyby zawierają, między innymi, witaminę B2, PP oraz D, a także potas, co czyni je dobrym dodatkiem do codziennego jadłospisu. Jeżeli nie masz pomysłu na obiad na bazie tych smakowitych produktów, koniecznie przetestuj poniższy przepis na krem pieczarkowy, a jego delikatny smak z pewnością podbije serca Twoich domowników!
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
25
|
sztuk pieczarek
500 g
|
200 g
|
mięsa z piersi kurczaka
|
4
|
sztuki ziemniaków
280 g
|
1
|
sztuka marchwi
80 g
|
2
|
sztuki cebuli
160 g
|
2
|
ząbki czosnku
12 g
|
2
|
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
|
3
|
szklanki wody
750 g
|
4
|
łyżeczki natki pietruszki
20 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Warzywa obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy przez 6 minut. Warzywa zalewamy wodą. Gotujemy przez 15 minut.
Całość blendujemy.
Mięso z kurczaka kroimy w kostkę i dodajemy do gorącej zupy. Gotujemy przez 7-10 minut.
Zupę doprawiamy solą, pieprzem i podajemy posypaną świeżą natką pietruszki. Smacznego!