Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
  h   min
Sprawdź ofertę

Krem jaglany z jabłkiem i orzechami

2 min
Czas przygotowania
7 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,44/5
(z 16 ocen)
Krem jaglany z jabłkiem i orzechami
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

382 kcal Kalorie
6 g Białko
12 g Tłuszcze
59 g Węglowodany
76 mg Sód
4 g Błonnik

Składniki
1,5
szklanki mleka roślinnego
380 g
7
łyżek płatków jaglanych
70 g
1
sztuka jabłek
150 g
30 g
 orzechów włoskich
1
łyżka ksylitolu
15 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

382 kcal Kalorie
6 g Białko
12 g Tłuszcze
59 g Węglowodany
76 mg Sód
4 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 2 min.
1

Do rondelka wlewamy mleko roślinne i zagotowujemy.

2

W momencie gdy mleko zaczyna się gotować dodajemy płatki jaglane i gotujemy na wolnym ogniu, mieszając co jakiś czas, aż płatki się rozkleją, a całość zgęstnieje.

3

Gdy masa jest już gotowa, wyłączamy ogień pod rondelkiem i całość miksujemy.

4

Do zmiksowanego kremu dodajemy jabłko i dokładnie mieszamy. W razie potrzeby słodzimy ksylitolem.

5

Zmiksowany krem jaglany przekładamy do miseczki i posupujemy pokruszonymi orzechami.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?