
Kotleciki z ciecierzycy z kaszą kuskus i warzywami
Zalegają Ci w spiżarni słoiki z ciecierzycą? Zrób kotleciki z ciecierzycy z kaszą kuskus i warzywami. Jeśli nadal poszukujesz idealnego kotleta roślinnego, to ten może stać się Twoim nowym ulubieńcem. Smacznego!

Kategorie










Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Kaszę kuskus przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
Ogórka kroimy w trójkąty, paprykę w kostkę, marchew ścieramy na tarce, siekamy natkę pietruszki.
Gdy kuskus ostygnie podajemy do niego pokrojone warzywa i natkę pietruszki, Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Ciecierzycę odcedzamy i miksujemy na gładką masę.
Do zmiksowanej ciecierzycy dodajemy sól, pieprz, kumin, zeszkloną na oliwie cebulę z czosnkiem, mąkę z ciecierzycy i dokładnie mieszamy.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy uformowane kotleciki. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 15-20 minut.
Sos jogurtowy przygotowujemy z jogurtu, soli, pieprzu, czosnku granulowanego i koperku.
Kotleciki podajemy z kuskusem i sosem jogurtowym.
Smacznego!
Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?
Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.
