Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Kopytka z marchewką, kiełbaskami wegańskimi i ciecierzycą

Kopytka z marchewką, kiełbaskami wegańskimi i ciecierzycą

Lubisz kopytka? Naszym zdaniem te ziemniaczane kluseczki w niczym nie ustępują znanym na całym świecie włoskim gnocchi. Jeśli i Ty tak uważasz, koniecznie wypróbuj nasz przepis na kopytka z marchewką, kiełbaskami wegańskimi i ciecierzycą. Taki obiad doskonale Cię nasyci, a także dostarczy mnóstwa magnezu, wapnia, żelaza, beta-karotenu oraz…niezapomnianych wrażeń smakowych. Smacznego!

10 min
Czas przygotowania
25 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Kopytka z marchewką, kiełbaskami wegańskimi i ciecierzycą
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

457 kcal Kalorie
20 g Białko
17 g Tłuszcze
56 g Węglowodany
743 mg Sód
10 g Błonnik

Składniki

Sos pomidorowy:

2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
0,5
sztuki cebuli
40 g
1
ząbek czosnku
6 g
0,4
opakowania passaty pomidorowej
300 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
0,5
łyżeczki erytrolu
2,5 g
0,5
łyżeczki bazylii
2 g

Potrawka:

4
łyżeczki oliwy z oliwek
20 g
4
sztuki marchewek
320 g
4
sztuki kiełbasek roślinnych Dobra Kaloria
180 g
160 g
 ciecierzycy konserwowej
0,8
opakowania kopytek
400 g
0,5
łyżeczki kuminu
2,5 g
0,5
łyżeczki papryki wędzonej
1,5 g
0,5
łyżeczki kurkumy
1 g

Do podania:

1
łyżeczka posiekanej natki pietruszki
5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

457 kcal Kalorie
20 g Białko
17 g Tłuszcze
56 g Węglowodany
743 mg Sód
10 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Cebulę i czosnek siekamy.

2

Podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy passatę pomidorową, przyprawy. Dusimy przez chwilę, aż sos zgęstnieje.

3

Kiełbaski i marchew kroimy w kostkę. Podsmażamy na rozgrzanej oliwie (połowa). Dodajemy odsączoną ciecierzycę i dusimy, aż marchew zmięknie (można dodać odrobinę wody lub zalewy z ciecierzycy, aby warzywa się nie przypaliły).

4

Kopytka podsmażamy na rozgrzanej oliwie (połowa).

5

Kopytka mieszamy z warzywami. Podajemy z sosem.

6

Posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.