Koktajl jagodowo bananowy
Chcesz naładować się dawką witamin, przeciwutleniaczy i składników mineralnych? Nasz przepis na koktajl jagodowo bananowy już na Ciebie czeka! W rolach głównych, 3 gracje. A konkretnie: banany, czyli źródło szybkodostępnej energii, potasu i magnezu. Jagody, czyli witaminy C i E, mangan oraz mega dawka antocyjanów o działaniu przeciwutleniającym. I jako dopełnienie całości – migdały, które wzbogacają koktajl w wapń, cynk, magnez i nienasycone kwasy tłuszczowe. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
265
kcal
Kalorie
12
g
Białko
7
g
Tłuszcze
43
g
Węglowodany
110
mg
Sód
6
g
Błonnik
Składniki
100 g
|
jagód
|
1
|
sztuka banana
120 g
|
1
|
łyżka odżywki białkowej
10 g
|
10 g
|
płatków migdałów
|
1
|
szklanka wody
250 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
265
kcal
Kalorie
12
g
Białko
7
g
Tłuszcze
43
g
Węglowodany
110
mg
Sód
6
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Wszystkie składniki koktajlu blendujemy na gładką masę. W razie potrzeby dolewamy wody, aby uzyskać preferowaną konsystencję.