Koktajl jagodowo bananowy

Koktajl jagodowo bananowy

Chcesz naładować się dawką witamin, przeciwutleniaczy i składników mineralnych? Nasz przepis na koktajl jagodowo bananowy już na Ciebie czeka! W rolach głównych, 3 gracje. A konkretnie: banany, czyli źródło szybkodostępnej energii, potasu i magnezu. Jagody, czyli witaminy C i E, mangan oraz mega dawka antocyjanów o działaniu przeciwutleniającym. I jako dopełnienie całości – migdały, które wzbogacają koktajl w wapń, cynk, magnez i nienasycone kwasy tłuszczowe. Smacznego!

5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
6,67/5
(z 6 ocen)
Koktajl jagodowo bananowy
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

265 kcal Kalorie
12 g Białko
7 g Tłuszcze
43 g Węglowodany
110 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
100 g
 jagód
1
sztuka banana
120 g
1
łyżka odżywki białkowej
10 g
10 g
 płatków migdałów
1
szklanka wody
250 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

265 kcal Kalorie
12 g Białko
7 g Tłuszcze
43 g Węglowodany
110 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Wszystkie składniki koktajlu blendujemy na gładką masę. W razie potrzeby dolewamy wody, aby uzyskać preferowaną konsystencję.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.