Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Kokosowy ryż z mango

Kokosowy ryż z mango

Lubisz egzotyczne smaki? Wypróbuj nasz przepis na kokosowy ryż z mango – idealny na słodkie śniadanie lub pyszny, lekki podwieczorek. Kremowe mleczko kokosowe perfekcyjnie łączy się tu z kwaskowatym mango – a całość dopełnia przysmak pewnego znanego literackiego misia – czyli słodki miód. Efekt? Po prostu zniewalający – smacznego!

10 min
Czas przygotowania
100 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Kokosowy ryż z mango
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

519 kcal Kalorie
16 g Białko
23 g Tłuszcze
65 g Węglowodany
90 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki
80 g
 ryżu jaśminowego
0,5
opakowania mleczka kokosowego
200 g
0,5
szklanki mleka
125 g
0,5
szklanki wody
125 g
1,5
łyżeczki miodu
18 g
2
łyżki wiórków kokosowych
30 g
1
opakowanie jogurtu skyr
150 g
150 g
 mango

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

519 kcal Kalorie
16 g Białko
23 g Tłuszcze
65 g Węglowodany
90 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Ryż, mleczko kokosowe, mleko, wodę i miód przekładamy do rondelka, mieszamy i podgrzewamy na średnim ogniu. Gotujemy około 20 minut, mieszając od czasu do czasu. Zmniejszamy ogień i gotujemy całość kolejne 15 minut.

2

Pod koniec gotowania dodajemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy.

3

Gotowy ryż przekładamy do miseczki i mieszamy z jogurtem.

4

Pudding schładzamy w lodówce przez ok. 1h.

5

Gotowe danie podajemy z kawałkami owoców.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.