Kokosowy deser z tapioki z mango
Tapioka zyskała w ostatnich latach sławę za sprawą kolorowego napoju bubble tea. Rzecz w tym, że ten wytwarzany z manioku produkt świetnie nadaje się także do deserów! A puddingi z tapioki w smaku wcale nie ustępują popularnym puddingom chia. Nie wierzysz? Koniecznie wypróbuj nasz kokosowy deser z tapioki z mango! To ultra prosty deser o egzotycznym smaku, który idealnie sprawdzi się nawet na diecie lekkostrawnej. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
0,5
|
opakowania mleczka kokosowego
200 g
|
1,2
|
szklanki wody
300 g
|
5
|
łyżek tapioki
50 g
|
2
|
łyżki ksylitolu
30 g
|
200 g
|
mango
|
3
|
łyżki odżywki białkowej
30 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Mleczko kokosowe, wodę i ksylitol zagotowujemy w garnku.
Dodajemy tapiokę i gotujemy do miękkości (około 20 minut), co jakiś czas mieszając.
Gotową tapiokę i odżywkę białkową mieszamy. Przekładamy do miseczki.
Podajemy z kawałkami dojrzałego mango.