Kokosowe batoniki
Lubisz kokos? My go uwielbiamy – dowodem na to niech będzie nasz przepis na kokosowe batoniki. To proste, szybkie i zaledwie trzy składnikowe danie to świetny pomysł, kiedy najdzie Cię ochota na „słodkie co nieco”. Połączenie egzotycznego kokosa i gorzkiej czekolady zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienia, a do tego dostarczy porządną dawkę magnezu i błonnika pokarmowego – sytość po takiej przekąsce gwarantowana. Smacznego!
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
9
|
łyżek wiórków kokosowych
135 g
|
1
|
opakowanie puddingu proteinowego o dowolnym smaku
180 g
|
1
|
sztuka gorzkiej czekolady
100 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Przygotowujemy garnek i naczynie, które będziemy mogli położyć na garnuszku. W garnuszku zagotowujemy wodę, w naczyniu umieszczamy czekoladę. Mieszamy całość do powstania płynnej masy.
Przygotowujemy blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lub sreberkiem.
W miseczce dokładnie mieszamy pudding z wiórkami kokosowymi. Z masy formujemy kwadratowe lub prostokątne bloczki, następnie obtaczamy je w płynnej czekoladzie i odstawiamy na przygotowaną blaszkę.
Gotowe batoniki układamy na przygotowanej blaszce i pozostawiamy do schłodzenia na minimum 30 minut.