Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
h m s
Sprawdź ofertę.
Kaszotto z burakiem

Kaszotto z burakiem

Kaszotto z burakiem to jedno z tych wartościowych dań, które warto przyrządzić na obiad lub kolację. Wyjątkowe połączenie buraka z kaszą i delikatnym mięsem z kurczaka sprawia, że danie jest oryginalnym i wspaniałym rozwiązaniem na różne okazje Smacznego!

15 min
Czas przygotowania
45 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
4,24/5
(z 46 ocen)
Kaszotto z burakiem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

582 kcal Kalorie
45 g Białko
20 g Tłuszcze
61 g Węglowodany
1285 mg Sód
14 g Błonnik

Składniki
50 g
 kaszy jęczmiennej pęczak
1
sztuka cebuli
80 g
150 g
 mięsa z piersi kurczaka
1
sztuka pora
140 g
1
łodyga selera naciowego
45 g
3
łyżeczki oliwy z oliwek
15 g
100 g
 botwinki
1
szklanka bulionu warzywnego
250 g
1
łyżeczka suszonego tymianku
3 g
2
łyżeczki natki pietruszki
10 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

582 kcal Kalorie
45 g Białko
20 g Tłuszcze
61 g Węglowodany
1285 mg Sód
14 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 15 min.
1

Na dużą patelnię wsypujemy kaszę, dodajemy oliwę (połowa) i chwilę podsmażamy.

2

Cebulę, selara i pora kroimy na małe kawałki. Dodajemy do kaszy, podsmażamy ok. 5 minut, co jakiś czas mieszając.

3

Dodajemy tymianek i pozostałą oliwę.

4

Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy na patelnię, smażymy 3-4 minuty.

5

Następnie dodajemy obrane i pokrojone na półplasterki buraczki z botwinki (liście zachowujemy), wlewamy gorący bulion. Doprawiamy pieprzem i solą.

6

Po zagotowaniu przykrywamy pokrywą i gotujemy przez ok. 20 minut.

7

Po tym czasie otwieramy garnek, dodajemy posiekane liście botwinki (wraz z łodygami), wciskamy je drewnianą łyżką w składniki na patelni, przykrywamy i gotujemy kolejne 5 minut.

8

Na koniec mieszamy, gotowe danie posypujemy natką pietruszki.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.