Kasza manna z jogurtem
Jakie desery kojarzą Ci się z dzieciństwem? Bardzo prawdopodobne, że przygotowana według poniższego przepisu kasza manna z jogurtem swoim smakiem przypomni Ci jeden z nich! Ten klasyczny podwieczorek, w naszej wersji nie tylko rozpływa się w ustach, ale stanowi również idealny deser dla osób będących na diecie – cukier zastąpiliśmy w nim bowiem niskokalorycznym ksylitolem.
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
1,2
|
szklanki mleka
300 g
|
1
|
opakowanie jogurtu skyr
150 g
|
60 g
|
kaszy manny
|
1
|
łyżka ksylitolu
15 g
|
1
|
łyżeczka ekstraktu waniliowego
3 g
|
2
|
sztuki śliwek
60 g
|
30 g
|
mieszanki orzechów
|
1
|
sztuka jabłka
150 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Mleko podgrzewamy, dodajemy ksylitol i ekstrakt waniliowy.
Kiedy mleko jest już gorące, wsypujemy kaszę i energicznie mieszamy przez minutę, wyłączamy.
Owoce kroimy, orzechy siekamy.
Kaszę przekładamy do miseczki, mieszamy ze skyrem, dodajemy owoce oraz orzechy.