Kasza jaglana z cukinią i pomidorami

Kasza jaglana z cukinią i pomidorami

Czy wiesz, że kasza jaglana to prawdziwy superfood? A to dlatego, że jest ona bogata a magnez, żelazo, mangan, cynk, miedź, witaminy z grupy B. Nie masz pomysłu, jak włączyć tę wytwarzaną z prosa kaszę do jadłospisu? Nasza kasza jaglana z cukinią i pomidorami sprawdzi się idealnie! Spróbuj, a kto niezwykle zboże na stałe zagości w Twoim jadłospisie!

5 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,04/5
(z 28 ocen)
Kasza jaglana z cukinią i pomidorami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

519 kcal Kalorie
17 g Białko
9 g Tłuszcze
98 g Węglowodany
143 mg Sód
11 g Błonnik

Składniki
100 g
 kaszy jaglanej
1
sztuka cukinii
200 g
2
sztuki pomidora
320 g
1
sztuka cebuli
80 g
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
2
łyżeczki natki pietruszki
10 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

519 kcal Kalorie
17 g Białko
9 g Tłuszcze
98 g Węglowodany
143 mg Sód
11 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Kaszę jaglaną gotujemy według instrukcji na opakowaniu i pozostawiamy do ostygnięcia.

2

Pomidora kroimy w kostkę. Cebulę i natkę pietruszki drobno siekamy.

3

Cukinię kroimy w półplastry i przesmażamy na rozgrzanej oliwie.

4

Zimną kaszę przekładamy do miski. Dodajemy pokrojone pomidory, cebulę, natkę pietruszki, cukinię, skrapiamy oliwą i dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.