Karkówka z grilla z warzywnymi szaszłykami

Karkówka z grilla z warzywnymi szaszłykami

Karkówka to dla Ciebie must-have na grilla? Doskonale to rozumiemy! Jeżeli zastanawiasz się, jak połączyć przyjemność płynącą z jedzenia soczystej karkówki ze zdrową dietą, przychodzimy z pomocą. Nasza karkówka z grilla z warzywnymi szaszłykami to doskonała kompilacja mięsa, ulubionych warzyw i pieczarek. Dzięki temu grill zyskuje dawkę witamin i błonnika — a Ty możesz cieszyć się smakiem ulubionego mięsa i cudownym czasem spędzonym ze znajomymi. Smacznego!

10 min
Czas przygotowania
50 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
5,00/5
(z 2 ocen)
Karkówka z grilla z warzywnymi szaszłykami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

425 kcal Kalorie
26 g Białko
19 g Tłuszcze
41 g Węglowodany
509 mg Sód
8 g Błonnik

Składniki
200 g
 karkówki
2
łyżeczki musztardy
20 g
1
łyżka ketchupu
20 g
0,5
łyżeczki tymianku
1,5 g
0,5
łyżeczki kolendry
0,5 g
1
łyżeczka oleju rzepakowego
5 g
5
sztuk pieczarek
100 g
0,5
sztuki papryki czerwonej
85 g
0,5
sztuki cukinii
100 g
4
kromki chleba żytniego razowego
120 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

425 kcal Kalorie
26 g Białko
19 g Tłuszcze
41 g Węglowodany
509 mg Sód
8 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Przygotowujemy marynatę, mieszamy: olej, musztardę, ketchup i przypraw. Karkówkę marynujemy co najmniej godzinę przed grillowaniem.

2

Warzywa myjemy i kroimy na równe kawałki. Robimy z nich szaszłyki.

3

Najpierw grillujemy mięso, a dopiero później dokładamy szaszłyki (warzywa będą gotowe po ok 15-20 min).

4

Mięso z warzywami podajemy z pieczywem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?