Karkówka z grilla z warzywnymi szaszłykami
Karkówka to dla Ciebie must-have na grilla? Doskonale to rozumiemy! Jeżeli zastanawiasz się, jak połączyć przyjemność płynącą z jedzenia soczystej karkówki ze zdrową dietą, przychodzimy z pomocą. Nasza karkówka z grilla z warzywnymi szaszłykami to doskonała kompilacja mięsa, ulubionych warzyw i pieczarek. Dzięki temu grill zyskuje dawkę witamin i błonnika — a Ty możesz cieszyć się smakiem ulubionego mięsa i cudownym czasem spędzonym ze znajomymi. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
200 g
|
karkówki
|
2
|
łyżeczki musztardy
20 g
|
1
|
łyżka ketchupu
20 g
|
0,5
|
łyżeczki tymianku
1,5 g
|
0,5
|
łyżeczki kolendry
0,5 g
|
1
|
łyżeczka oleju rzepakowego
5 g
|
5
|
sztuk pieczarek
100 g
|
0,5
|
sztuki papryki czerwonej
85 g
|
0,5
|
sztuki cukinii
100 g
|
4
|
kromki chleba żytniego razowego
120 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Przygotowujemy marynatę, mieszamy: olej, musztardę, ketchup i przypraw. Karkówkę marynujemy co najmniej godzinę przed grillowaniem.
Warzywa myjemy i kroimy na równe kawałki. Robimy z nich szaszłyki.
Najpierw grillujemy mięso, a dopiero później dokładamy szaszłyki (warzywa będą gotowe po ok 15-20 min).
Mięso z warzywami podajemy z pieczywem.