
Kanapki z szynką parmeńską i mozzarellą
Lubisz kuchnię włoską, ale nie masz czasu na skomplikowane przepisy? Mamy dla Ciebie propozycję! Nasze kanapki z szynką parmeńską i mozzarellą to idealne śniadanie dla wszystkich, którym bliskie są włoskie smaki. Wystarczą 4 składniki – w tym klasyczna podsuszana szynka prosto z Parmy i delikatny ser mozzarella. Do tego świeże pomidorki koktajlowe i gotowe – śniadanie inspirowane kuchnią włoską już na Ciebie czeka!
5 min
Czas przygotowania
5 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,43/5
(z 63 ocen)

Kategorie



Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
474
kcal
Kalorie
33
g
Białko
21
g
Tłuszcze
36
g
Węglowodany
1359
mg
Sód
6
g
Błonnik
Składniki
Ilość | Składnik |
---|---|
2
|
kromki chleba
60 g
|
4
|
plastry szynki parmeńskiej
60 g
|
0,5
|
sztuki mozzarelli
60 g
|
5
|
sztuk pomidorków
100 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
474
kcal
Kalorie
33
g
Białko
21
g
Tłuszcze
36
g
Węglowodany
1359
mg
Sód
6
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Na chlebie układamy plastry szynki, na nią pokrojoną mozzarellę. Jemy z warzywami.
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.