Kanapki z pomidorową pastą tofu

Kanapki z pomidorową pastą tofu

Tofu jest produktem powstającym z napoju sojowego, dlatego obfituje w białko, wapń i fosfor. Można z niego przygotowywać różne dania. Warto postawić m.in. na proste kanapki z pomidorową pastą tofu. Suszone pomidory i musztarda czynią smak pasty niezwykle interesującym. Bez obaw, nie będzie zbyt ostry! Dodatek miodu fantastycznie go łagodzi. Pozostaje Ci delektować się kanapkami!

10 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
2,86/5
(z 7 ocen)
Kanapki z pomidorową pastą tofu
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

394 kcal Kalorie
17 g Białko
19 g Tłuszcze
45 g Węglowodany
416 mg Sód
8 g Błonnik

Składniki

Pasta:

1
opakowanie tofu naturalnego
180 g
4
sztuki pomidorów suszonych
80 g
1
łyżeczka musztardy
10 g
1
łyżeczka miodu
12 g
2
łyżeczki oleju
10 g
2
łyżki soku z limonki
12 g
0,5
łyżeczki czosnku granulowanego
1,5 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Do podania:

3
kromki chleba żytniego
90 g
30 g
 miksu sałat
1
sztuka pomidora
160 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

394 kcal Kalorie
17 g Białko
19 g Tłuszcze
45 g Węglowodany
416 mg Sód
8 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Na gładką masę blendujemy: tofu, musztardę, miód, olej, sok z limonki, czosnek, sól, pieprz.

2

Pomidory drobno kroimy. Mieszamy ze zblendowaną masą.

3

Pieczywo podajemy z pastą, sałatą i plastrami pomidora.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?