Kanapki z pieczoną polędwiczką wieprzową
Czy da się przemienić standardowe pieczywo z mięsem w danie rodem z restauracji? Wypróbuj nasz przepis na kanapki z pieczoną polędwiczką wieprzową, a przekonasz się, że jest to możliwe! Sekret tego pełnowartościowego posiłku tkwi w perfekcyjnie dobranej mieszance przypraw i dodatku kremowego hummusu – daj się skusić, a z pewnością pokochasz ten smak!
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
500 g
|
polędwiczki wieprzowej
|
1
|
łyżeczka cząbru
3 g
|
1
|
łyżeczka majeranku
4 g
|
2
|
łyżeczki oleju rzepakowego
10 g
|
0,3
|
łyżeczki granulowanego czosnku
1 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
4
|
sztuki bułek grahamek
280 g
|
8
|
łyżeczek hummusu
80 g
|
4
|
sztuki ogórków kiszonych
200 g
|
40 g
|
listków rukoli
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Mięso przyprawiamy przyprawami, nacieramy olejem i odstawiamy na 20 minut.
Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni, z funkcją – góra i dół.
Na rozgrzanej patelni obsmażamy polędwiczkę z każdej strony. Mięso przekładamy do naczynia do zapiekania i przykrywamy folią. Pieczemy przez 35 minut (mięso możemy usmażyć).
Po ostudzeniu kroimy polędwiczkę na plasterki.
Bułki kroimy na pół i smarujemy hummusem.
Układamy rukolę, polędwiczkę i na wierzch dajemy pokrojonego ogórka. Smacznego!