
Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga
Szukasz sposobu, by zwiększyć spożycie ryb? Postaw na nasz przepis, czyli kanapki z pastą z wędzonego pstrąga! Do przygotowania pasty wystarczy Ci jedynie 5 składników i kilka minut. A efekt? Wyraziste śniadanie pełne zdrowych tłuszczów, witaminy D oraz białka. Koniecznie wypróbuj – smacznego!

Kategorie



Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
633
kcal
Kalorie
44
g
Białko
22
g
Tłuszcze
70
g
Węglowodany
776
mg
Sód
11
g
Błonnik
Składniki
4
|
kromki chleba żytniego razowego
120 g
|
Pasta: |
|
100 g
|
wędzonego pstrąga
|
2
|
łyżki serka śmietankowego
50 g
|
0,2
|
opakowania sera twarogowego
50 g
|
1
|
sztuka ogórka
150 g
|
1
|
łyżeczka koperku
4 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
633
kcal
Kalorie
44
g
Białko
22
g
Tłuszcze
70
g
Węglowodany
776
mg
Sód
11
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
W miseczce mieszamy wędzonego pstrąga rozdrobnionego widelcem z twarogiem i 1 łyżką serka śmietankowego. Doprawiamy delikatnie solą i pieprzem, jeśli chcemy podkreślić smak.
2
Ogórka kroimy w plasterki.
3
Pieczywo smarujemy pozostałym serkiem, układamy ogórka, pastę i posypujemy posiekanym koperkiem.