Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga

Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga

Szukasz sposobu, by zwiększyć spożycie ryb? Postaw na nasz przepis, czyli kanapki z pastą z wędzonego pstrąga! Do przygotowania pasty wystarczy Ci jedynie 5 składników i kilka minut. A efekt? Wyraziste śniadanie pełne zdrowych tłuszczów, witaminy D oraz białka. Koniecznie wypróbuj – smacznego!

10 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Kanapki z pastą z wędzonego pstrąga
Kategorie
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

633 kcal Kalorie
44 g Białko
22 g Tłuszcze
70 g Węglowodany
776 mg Sód
11 g Błonnik

Składniki
4
kromki chleba żytniego razowego
120 g

Pasta:

100 g
 wędzonego pstrąga
2
łyżki serka śmietankowego
50 g
0,2
opakowania sera twarogowego
50 g
1
sztuka ogórka
150 g
1
łyżeczka koperku
4 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

633 kcal Kalorie
44 g Białko
22 g Tłuszcze
70 g Węglowodany
776 mg Sód
11 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

W miseczce mieszamy wędzonego pstrąga rozdrobnionego widelcem z twarogiem i 1 łyżką serka śmietankowego. Doprawiamy delikatnie solą i pieprzem, jeśli chcemy podkreślić smak.

2

Ogórka kroimy w plasterki.

3

Pieczywo smarujemy pozostałym serkiem, układamy ogórka, pastę i posypujemy posiekanym koperkiem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.