Kanapki z pastą z łososia i ogórka

Kanapki z pastą z łososia i ogórka

Najlepsze smakowe duety? Poważnym pretendentem do miejsca w tej grupie jest para łosoś wędzony + ogórek. Czyli wyrazista, słona ryba i orzeźwiające, lekkie warzywo. Dowód? Nasz przepis na kanapki z pastą z łososia i ogórka, czyli pyszny, prosty posiłek, który pomoże Ci złamać śniadaniową rutynę. Poza łososiem i ogórkiem znajdziesz tu także kremowy serek śmietankowy i wisienkę na torcie: czyli aromatyczny koperek. Koniecznie wypróbuj, a Twoje kubki smakowe będą zachwycone!

10 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Kanapki z pastą z łososia i ogórka
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

502 kcal Kalorie
31 g Białko
22 g Tłuszcze
50 g Węglowodany
2023 mg Sód
8 g Błonnik

Składniki
100 g
 łososia wędzonego
0,5
sztuki ogórka
75 g
2
łyżki serka śmietankowego
50 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
3
kromki chleba żytniego razowego
90 g
2
łyżeczki koperku
8 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

502 kcal Kalorie
31 g Białko
22 g Tłuszcze
50 g Węglowodany
2023 mg Sód
8 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Ogóra kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miseczki.

2

Do tej samej miseczki dodajemy rybę oraz serek. Całość dokładnie mieszamy za pomocą widelca. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.

3

Gotową pastę nakładamy na pieczywo. Kanapki posypujemy koperkiem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.