Kanapki z pastą z łososia i ogórka
Najlepsze smakowe duety? Poważnym pretendentem do miejsca w tej grupie jest para łosoś wędzony + ogórek. Czyli wyrazista, słona ryba i orzeźwiające, lekkie warzywo. Dowód? Nasz przepis na kanapki z pastą z łososia i ogórka, czyli pyszny, prosty posiłek, który pomoże Ci złamać śniadaniową rutynę. Poza łososiem i ogórkiem znajdziesz tu także kremowy serek śmietankowy i wisienkę na torcie: czyli aromatyczny koperek. Koniecznie wypróbuj, a Twoje kubki smakowe będą zachwycone!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
100 g
|
łososia wędzonego
|
0,5
|
sztuki ogórka
75 g
|
2
|
łyżki serka śmietankowego
50 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
3
|
kromki chleba żytniego razowego
90 g
|
2
|
łyżeczki koperku
8 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Ogóra kroimy w drobną kostkę i przekładamy do miseczki.
Do tej samej miseczki dodajemy rybę oraz serek. Całość dokładnie mieszamy za pomocą widelca. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem.
Gotową pastę nakładamy na pieczywo. Kanapki posypujemy koperkiem.