Kanapki z pastą z łososia i awokado
Szukasz idealnego połączenia smaków? Wypróbuj nasz przepis na kanapki z pastą z łososia i awokado i przekonaj się, że perfekcyjna kompozycja składników jest w zasięgu ręki. Co będzie Ci potrzebne? Poza kremowym awokado i wyrazistym łososiem, do przełamania i zaostrzenia smaku posłużą klasyczne kwaszone ogórki. A wartość odżywcza? Takie śniadanie dostarczy Ci mnóstwa kwasów omega-3, folianów, czy witaminy B12. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
2
|
sztuki grahamki
140 g
|
4
|
łyżki serka śmietankowego
100 g
|
150 g
|
łososia świeżego
|
0,5
|
sztuki awokado
70 g
|
0,1
|
opakowania jogurtu skyr
20 g
|
2
|
łyżeczki majonezu
20 g
|
2
|
sztuki ogórka
100 g
|
2
|
łyżeczki szczypiorku
10 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
25 g
|
rukoli
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Łososia pieczemy 20-30 min w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Studzimy.
Zimnego łososia przekładamy do miski, dodajemy obrane awokado i rozgniatamy widelcem.
Dodajemy majonez, jogurt i szczypiorek. Przyprawiamy solą i pieprzem według własnego smaku, mieszamy.
Bułkę smarujemy serkiem śmietankowym, nakładamy rukolę, pastę z łososia i pokrojonego ogórka.