Kanapki z pastą z jajka i serka wiejskiego

Kanapki z pastą z jajka i serka wiejskiego

Pasta kanapkowa to świetna alternatywa dla „zwyczajnego” sera żółtego czy wędliny. Nie masz pomysłu jak ją wykonać? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na kanapki z pastą z jajka i serka wiejskiego! To prosta kompozycja 3 składników: wyrazistego jajka, kremowego serka wiejskiego i aromatycznych przypraw. Całość świetnie sprawdzi się podana ze świeżym pieczywem i warzywami. Smacznego!

10 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,33/5
(z 3 ocen)
Kanapki z pastą z jajka i serka wiejskiego
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Szybkie przygotowanie Szybkie przygotowanie
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

424 kcal Kalorie
25 g Białko
19 g Tłuszcze
39 g Węglowodany
843 mg Sód
2 g Błonnik

Składniki
0,5
opakowania serka wiejskiego
100 g
1
sztuka jaja kurzego
56 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
2
kromki chleba pszennego
60 g
2
łyżeczki masła
10 g
0,5
sztuki ogórka
75 g
20 g
 roszponki

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

424 kcal Kalorie
25 g Białko
19 g Tłuszcze
39 g Węglowodany
843 mg Sód
2 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Jajko gotujemy na twardo w osolonej wodzie przez ok. 7 minut (czas liczony od zagotowania wody). Następnie studzimy, obieramy i kroimy w kostkę.

2

Serek wiejski, jajko i przyprawy mieszamy.

3

Ogórka myjemy, obieramy i pozbywamy się gniazd nasiennych. Kroimy w talarki lub kostkę.

4

Pieczywo smarujemy masłem, następnie układamy roszponkę, pastę z serka wiejskiego oraz ogórka.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultację i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?