Kanapki z pastą tofu
Szukasz pomysłu na wykorzystanie tofu? Ten niezwykle wartościowy produkt na bazie soi świetnie sprawdzi się w naszym przepisie na kanapki z pastą z tofu – tak przygotowane danie pokochają nawet ci, którzy na co dzień nie są fanami tego wegańskiego źródła białka. Jest to idealna propozycja na pełnowartościowe śniadanie lub kolację – wybór należy do Ciebie!
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
1
|
opakowanie tofu wędzonego
180 g
|
0,5
|
sztuki cebuli
40 g
|
2
|
sztuki ogórków kiszonych
100 g
|
5
|
łyżek soku z ogórków kiszonych
75 g
|
4
|
kromki chleba żytniego
120 g
|
1
|
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
|
1
|
łyżeczka papryki wędzonej
3 g
|
3
|
łyżeczki świeżego koperku
12 g
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Tofu wyjmujemy z opakowania, rozdrabniamy i przekładamy do blendera.
Dodajemy pokrojoną cebulę, oliwę z oliwek, sok z ogórków, paprykę wędzoną i całość blendujemy.
Do powstałej pasty dodajemy posiekany koperek, wszystko mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.
Kanapki smarujemy pastą i układamy na nich pokrojonego ogórka kiszonego. Smacznego!