Kanapki z jajkiem i hummusem
Pełnowartościowe śniadanie z 5 składników? Mówisz i masz! Nasze kanapki z jajkiem i hummusem to moc białka, zdrowych tłuszczów i węglowodanów złożonych. A do tego świeża papryka i rukola, czyli źródła beta-karotenu, błonnika i witaminy C. Koniecznie wypróbuj poniższy przepis – gwarantujemy solidną dawkę energii na dobry początek dnia!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
302
kcal
Kalorie
14
g
Białko
12
g
Tłuszcze
39
g
Węglowodany
485
mg
Sód
8
g
Błonnik
Składniki
4
|
kromki chleba żytniego razowego
120 g
|
6
|
łyżeczek hummusu
60 g
|
2
|
sztuki jajek
112 g
|
20 g
|
rukoli
|
0,5
|
sztuki papryki czerwonej
85 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
302
kcal
Kalorie
14
g
Białko
12
g
Tłuszcze
39
g
Węglowodany
485
mg
Sód
8
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Jajka gotujemy na twardo (około 8 minut od zagotowania wody). Studzimy.
2
Kromki chleba smarujemy hummusem.
3
Układamy sałatę, plastry jajka i kawałki papryki.