Kanapki z jajkiem i hummusem
Pełnowartościowe śniadanie z 5 składników? Mówisz i masz! Nasze kanapki z jajkiem i hummusem to moc białka, zdrowych tłuszczów i węglowodanów złożonych. A do tego świeża papryka i rukola, czyli źródła beta-karotenu, błonnika i witaminy C. Koniecznie wypróbuj poniższy przepis – gwarantujemy solidną dawkę energii na dobry początek dnia!
5 min
            Czas przygotowania
          15 min
            Czas całkowity
          Łatwy
            Poziom trudności
          Oceń
4,10/5
(z 21 ocen)
        Kategorie
          
          
          
          Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
    
      302
      kcal
    Kalorie
  
      
    
      14
      g
    Białko
  
      
    
      12
      g
    Tłuszcze
  
      
    
      39
      g
    Węglowodany
  
      
    
      
        485      
      mg
    Sód
  
      
    
      8
      g
    Błonnik
  
  Składniki
| Ilość | Składnik | 
|---|---|
| 
           
            4
           
         | 
        
           
              kromki chleba żytniego razowego
             
                          
                120 g
               
                       | 
          
| 
           
            6
           
         | 
        
           
              łyżeczek hummusu
             
                          
                60 g
               
                       | 
          
| 
           
            2
           
         | 
        
           
              sztuki jajek
             
                          
                112 g
               
                       | 
          
| 
           
            20 g 
           
         | 
        
           
               rukoli
             
                       | 
          
| 
           
            0,5
           
         | 
        
           
              sztuki papryki czerwonej
             
                          
                85 g
               
                       | 
          
| 
           
            1
           
         | 
        
           
              szczypta soli
             
                          
                0,25 g
               
                       | 
          
| 
           
            1
           
         | 
        
           
              szczypta pieprzu
             
                          
                0,25 g
               
                       | 
          
| 
           
            2
           
         | 
        
           
              łyżeczki szczypiorku 
             
                          
                10 g
               
                       | 
          
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
    
      302
      kcal
    Kalorie
  
      
    
      14
      g
    Białko
  
      
    
      12
      g
    Tłuszcze
  
      
    
      39
      g
    Węglowodany
  
      
    
      
        485      
      mg
    Sód
  
      
    
      8
      g
    Błonnik
  
  Sposób przygotowania
          Czas gotowania: 5 min.
          
        
      
          1
        
        Jajka gotujemy na twardo (około 8 minut od zagotowania wody). Studzimy.
          2
        
        Kromki chleba smarujemy hummusem.
          3
        
        Układamy sałatę, plastry jajka i kawałki papryki.
          4
        
        Przyprawiamy do smaku solą oraz pieprzem . Posypujemy szczypiorkiem.
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.