
Kanapki z hummusem, mozzarellą i warzywami
Śniadanie w 5 minut? Postaw na kanapki z hummusem, mozzarellą i warzywami, czyli ekspresowy przepis dla zapracowanych. Jego sekret tkwi w połączeniu kremowego hummusu z rozpływającą się w ustach mozzarellą, soczystym ogórkiem i wyrazistą rukolą. Całość pysznie smakuje, a dodatkowo dostarcza błonnika, białka, wapnia, folianów czy magnezu. Smacznego!

Kategorie





Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
Ilość | Składnik |
---|---|
3
|
kromki chleba żytniego razowego
90 g
|
4
|
łyżeczki hummusu
40 g
|
0,5
|
sztuki sera mozzarella
60 g
|
0,5
|
sztuki ogórka świeżego
75 g
|
25 g
|
rukoli
|
1
|
szczypta soli
0,25 g
|
1
|
szczypta pieprzu czarnego
0,25 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Ogórka kroimy w cienkie plasterki. Mozzarellę również kroimy w cienkie plastry.
Pieczywo smarujemy hummusem.
Na każdej kromce układamy rukolę, następnie ser i ogórka. Ogórka możemy również położyć obok na talerzu i zjeść do kanapki.
Całość posypujemy solą i pieprzem według własnego uznania.
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.