Kanapki na słodko z masłem orzechowym, twarogiem i jabłkiem
Kanapka na słodko bez klasyków takich jak dżem, miód czy Nutella? Mówisz i masz! Nasze kanapki na słodko z masłem orzechowym, twarogiem i jabłkiem to idealne połączenie zdrowych tłuszczów, białka, świeżych owoców i razowego pieczywa. To też świetne źródło wartościowych składników odżywczych takich jak błonnik, witaminy z grupy B, wapń czy magnez. Taka kanapka idealnie może więc zastąpić nawet klasyczne kanapki na słono. Wnioski? To po prostu idealny wybór dla tych, którzy kochają słodkie śniadania i kolacje albo…nie mają pomysłu na podwieczorek. Smacznego!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
456
kcal
Kalorie
32
g
Białko
17
g
Tłuszcze
49
g
Węglowodany
371
mg
Sód
8
g
Błonnik
Składniki
2
|
kromki chleba
60 g
|
2
|
łyżeczki masła orzechowego
20 g
|
0,5
|
opakowania twarogu
125 g
|
0,5
|
sztuki jabłka
75 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
456
kcal
Kalorie
32
g
Białko
17
g
Tłuszcze
49
g
Węglowodany
371
mg
Sód
8
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Chleb smarujemy masłem orzechowym.
2
Nakładamy plasterki twarogu i jabłka.