Kanapka z tofu twarożkiem
Czy wiesz, że tofu to nie tylko zamiennik twarogu, ale wręcz jego…lepsza wersja? Serio! Z tej dwójki to tofu jest lepszym źródłem wapnia i białka. A do tego zawiera 2 składniki, których w twarogu nie znajdziesz — żelazo i błonnik. Właśnie dlatego nasza kanapka z tofu twarożkiem jest świetnym wyborem na sycące, zdrowe śniadanie. Spróbuj koniecznie!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
371
kcal
Kalorie
16
g
Białko
16
g
Tłuszcze
46
g
Węglowodany
911
mg
Sód
6
g
Błonnik
Składniki
2
|
sztuki bułek grahamek
140 g
|
1
|
łyżka serka śmietankowego
25 g
|
1
|
łyżka majonezu wegańskiego
25 g
|
1
|
opakowanie tofu naturalnego
180 g
|
3
|
sztuki ogórków kiszonych
150 g
|
1
|
sztuka pomidora
160 g
|
2
|
łyżeczki szczypiorku
10 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
371
kcal
Kalorie
16
g
Białko
16
g
Tłuszcze
46
g
Węglowodany
911
mg
Sód
6
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Grahamkę kroimy na pół, smarujemy serkiem śmietankowym.
2
Tofu przekładamy do miseczki, dodajemy majonez i rozgniatamy widelcem.
3
Ogórki drobno siekamy. Dodajemy do twarożku, mieszamy.
4
Bułkę smarujemy twarożkiem, jemy z pomidorem i posiekanym szczypiorkiem.