Kanapka hawajska z szynką i ananasem

Kanapka hawajska z szynką i ananasem

Czy są tu fani pizzy hawajskiej? Choć połączenie ananasa i szynki jest dość kontrowersyjne, to zawierająca je pizza od lat jest jedną z najpopularniejszych w naszym kraju. Jeśli i Ty należysz do grona jej zwolenników, to mamy przepis dla Ciebie! Nasza kanapka hawajska z szynką i ananasem to trio składników, bez których nie byłoby pizzy hawajskiej. Znajdziesz tu bowiem słodkiego ananasa, pieczony schab i ser żółty. Do tego listki szpinaku, chrupiące pieczywo pełnoziarniste i gotowe! Możesz cieszyć się smakiem ulubionej pizzy w wersji fit. Smacznego!

10 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Kanapka hawajska z szynką i ananasem
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

523 kcal Kalorie
27 g Białko
15 g Tłuszcze
76 g Węglowodany
826 mg Sód
12 g Błonnik

Składniki
Lista składników przepisu z ilościami i wagami
Ilość Składnik
4
kromki chleba żytniego razowego
120 g
4
plastry wędliny ze schabu pieczonego
60 g
2
plastry sera gouda
30 g
100 g
 ananasa
25 g
 szpinaku
1
łyżeczka masła
5 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

523 kcal Kalorie
27 g Białko
15 g Tłuszcze
76 g Węglowodany
826 mg Sód
12 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Pieczywo podpiekamy w opiekaczu przez 2-3 minuty, aż będzie chrupiące i lekko złociste lub podsmażamy na suchej, dobrze rozgrzanej patelni do zarumienienia (około 2-3 minut na stronę).

2

Na ciepłych, podpieczonych kromkach rozprowadzamy masło, smarując je równomiernie.

3

Na połowie podanej ilości kromek układamy wędlinę, ser, ananasa oraz szpinak. Składamy kanapki za pomocą pozostałych kromek pieczywa. W przypadku mrożonych owoców najpierw musimy je rozmrozić, a następnie odcisnąć nadmiar wody.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Zapisz się do naszego Newslettera