Kanapka drwala z wołowiną

Kanapka drwala z wołowiną

Szukasz domowego sposobu na fast-food? Nasza kanapka drwala z wołowiną jest właśnie dla Ciebie! Soczysta wołowina z chrupiącym boczkiem, okraszona idealną mieszanką przypraw oraz kremowym sosem i zamknięta w delikatnej bułce. Czy to nie brzmi pysznie?

10 min
Czas przygotowania
20 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,26/5
(z 43 ocen)
Kanapka drwala z wołowiną
Kategorie
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Na wynos Na wynos
Wysokobiałkowe Wysokobiałkowe
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

593 kcal Kalorie
43 g Białko
25 g Tłuszcze
45 g Węglowodany
754 mg Sód
3 g Błonnik

Składniki
2
sztuki bułek burgerowych
100 g
1
plaster sera żółtego
10 g
2
plastry boczku
30 g
20 g
 sałaty lodowej

ser panierowany:

1
sztuka sera mozzarella
120 g
1
sztuka małego jajka
42 g
1
łyżka mąki pszennej pełnoziarnistej
15 g
1
łyżka bułki tartej
10 g

mięso:

180 g
 wołowiny
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

sos:

1
łyżeczka majonezu
10 g
0,1
opakowania jogurtu naturalnego gęstego
20 g
1
łyżeczka musztardy
10 g
1
sztuka ogórka konserwowego
50 g
0,5
łyżki ketchupu
10 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

593 kcal Kalorie
43 g Białko
25 g Tłuszcze
45 g Węglowodany
754 mg Sód
3 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Boczek układamy na suchej patelni i smażymy, aż będzie rumiany. Następnie odsączamy na ręczniku papierowym.

2

Mozzarellę przecinamy na pół, odciskamy nadmiar wody w ręcznik papierowy. Ser obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 6-8 minut w piekarniku z termoobiegiem, rozgrzanym do 200 stopni.

3

Mięso doprawiamy solą i pieprzem, formujemy burgery nieco większe niż bułka. Smażymy 6 minut.

4

Łączymy składniki sosu i dodajemy do nich startego ogórka.

5

Bułki obsypujemy z wierzchu serem i wkładamy do piekarnika. Podpiekamy do rozpuszczenia sera.

6

Na dół bułki układamy ser, mięso, boczek i sałatę. Przykrywamy drugą połową bułki posmarowaną sosem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.