Jogurt naturalny z domową granolą, z czekoladą, bananem i wiśniami
Idealne połączenie smaków nie istnieje? Istnieje! I znajdziesz je w naszym przepisie na jogurt naturalny z domową granolą, z czekoladą, bananem i wiśniami. Nie dość, że takie śniadanie dostarczy Ci energii na cały poranek, to jeszcze sprawi, że na chwilę przeniesiesz się do krainy iście boskich doznań smakowych. Spróbuj, a nie pożałujesz!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
2,5
|
opakowania jogurtu naturalnego skyr
375 g
|
10
|
łyżek płatków owsianych
100 g
|
2
|
łyżki wiórków kokosowych
30 g
|
30 g
|
orzechów włoskich
|
1
|
sztuka banana
120 g
|
0,2
|
sztuki czekolady
20 g
|
225 g
|
wiśni
|
0,5
|
łyżki ksylitolu
8 g
|
1,5
|
łyżeczki syropu klonowego
15 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Płatki owsiane, syrop klonowy, posiekane orzechy i wiórki kokosowe mieszamy. Rozkładamy na papierze do pieczenia i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 10-15 minut. Mieszając co jakiś czas. Gotową granolę studzimy i kruszymy.
Wiśnie przekładamy do rondelka, wlewamy odrobinę wody i zagotowujemy. Blenujemy i słodzimy ksylitolem.
Banana kroimy.
Do miseczki nakładamy jogurt, pokrojonego banana, granolę. Mieszamy. Przed podaniem polewamy musem z wiśni i posypujemy pokruszoną czekoladą.
Smacznego!