Jogurt naturalny z domową granolą, orzechami i morelami
Lubisz lekkie śniadania? Jogurt naturalny z domową granolą, orzechami i morelami będzie Twoim porządnym zastrzykiem energii z samego rana i bez problemu zaspokoi pierwszy głód. Zdążysz go zrobić nawet w najbardziej zabiegany poranek.
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
422
kcal
Kalorie
15
g
Białko
16
g
Tłuszcze
56
g
Węglowodany
100
mg
Sód
6
g
Błonnik
Składniki
1
|
opakowanie jogurtu naturalnego
400 g
|
5
|
łyżek płatków owsianych
50 g
|
1
|
łyżka wiórków kokosowych
15 g
|
30 g
|
posiekanych orzechów włoskich
|
2
|
sztuki moreli suszonych
28 g
|
150 g
|
ananasa
|
2
|
łyżeczki syropu klonowego
20 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
422
kcal
Kalorie
15
g
Białko
16
g
Tłuszcze
56
g
Węglowodany
100
mg
Sód
6
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1
Mieszamy płatki owsiane, posiekane orzechy oraz syrop klonowy. Rozkładamy na papierze do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 10-20 minut, mieszając co chwilę.
Po upieczeniu studzimy i kruszymy.
2
Do miski nakładamy jogurt, domową granolę, wiórki kokosowe, posiekane morele i ananasa. Mieszamy.