Jogurt naturalny z domową granolą, orzechami i morelami

Jogurt naturalny z domową granolą, orzechami i morelami

Lubisz lekkie śniadania? Jogurt naturalny z domową granolą, orzechami i morelami będzie Twoim porządnym zastrzykiem energii z samego rana i bez problemu zaspokoi pierwszy głód. Zdążysz go zrobić nawet w najbardziej zabiegany poranek.

5 min
Czas przygotowania
35 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,00/5
(z 4 ocen)
Jogurt naturalny z domową granolą, orzechami i morelami
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

422 kcal Kalorie
15 g Białko
16 g Tłuszcze
56 g Węglowodany
100 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
1
opakowanie jogurtu naturalnego
400 g
5
łyżek płatków owsianych
50 g
1
łyżka wiórków kokosowych
15 g
30 g
 posiekanych orzechów włoskich
2
sztuki moreli suszonych
28 g
150 g
 ananasa
2
łyżeczki syropu klonowego
20 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

422 kcal Kalorie
15 g Białko
16 g Tłuszcze
56 g Węglowodany
100 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Mieszamy płatki owsiane, posiekane orzechy oraz syrop klonowy. Rozkładamy na papierze do pieczenia i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 10-20 minut, mieszając co chwilę.
Po upieczeniu studzimy i kruszymy.

2

Do miski nakładamy jogurt, domową granolę, wiórki kokosowe, posiekane morele i ananasa. Mieszamy.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.