Zamów dietę dziś, aby otrzymać swój plan już .
  h   min
Sprawdź ofertę

Jogurt naturalny z domową granolą, czekoladą i wiśniami

Chrupiąca granola, kwaskowate wiśnie, i słodka czekolada. Wszystko to znajdziesz w naszym przepisie na jogurt naturalny z domową granolą, czekoladą i wiśniami. To jednak nie tylko super połączenie smaków — to także mnóstwo wapnia, witamin z grupy B i przeciwutleniaczy. Pysznie i zdrowo — czyli tak, jak lubimy najbardziej!

5 min
Czas przygotowania
30 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,67/5
(z 3 ocen)
Jogurt naturalny z domową granolą, czekoladą i wiśniami
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

464 kcal Kalorie
13 g Białko
17 g Tłuszcze
67 g Węglowodany
73 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
0,4
sztuki czekolady
40 g
110 g
 wiśnii
0,5
opakowania jogurtu
200 g
10
łyżek płatków owsianych
100 g
3
łyżeczki syropu klonowego
30 g
10 g
 mieszanki orzechów

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

464 kcal Kalorie
13 g Białko
17 g Tłuszcze
67 g Węglowodany
73 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Domową granolę robimy z płatków owsianych, syropu klonowego i posiekanych orzechów. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy, rozkładamy na papierze do pieczenia i pieczemy w temp 180*C przez około 20-30 minut mieszając co kilka minut.
Po upieczeniu studzimy i kruszymy jak już będzie zimna. Do granoli dodajemy posiekaną czekoladę.

2

Wiśnie świeże drylujemy, mrożone rozmrażamy i w razie potrzeby drylujemy. Jeśli chcemy możemy wrzucić je do blendera i zmiksować.

3

Do miseczki nakładamy jogurt naturalny, domową granolę i wiśnie. Całość mieszamy.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.

Przetwarzam Twoje dane zgodnie z polityką prywatności.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?

Umów się na konsultacji i porozmawiajmy o Twojej diecie.

Zastanawiasz się czy ten przepis jest dla Ciebie dobry?