Jogurt naturalny z domową granolą, ananasem i czekoladą
Jogurt naturalny z domową granolą, ananasem i czekoladą to szybki, klasyczny posiłek z tropikalną nutą. Znajdziesz tu bowiem sprawdzone połączenie kokosa i ananasa znane, chociażby z drinka pod wdzięczną nazwą piña colada. Różnica? Nasza propozycja połączenia ananasa z kokosem jest zdrowsza i…bezalkoholowa. ;)
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
0,5
|
opakowania jogurtu naturalnego
200 g
|
120 g
|
ananasa
|
0,5
|
sztuki czekolady
50 g
|
8
|
łyżek płatków owsianych
80 g
|
3
|
łyżeczki syropu klonowego
30 g
|
1,5
|
łyżki wiórków kokosowych
23 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Domową granolę robimy z płatków owsianych, syropu klonowego, wiórków kokosowych. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy, rozkładamy na papierze do pieczenia i pieczemy w temp 180 stopni przez około 10-15 minut mieszając co kilka minut.
Po upieczeniu studzimy i kruszymy jak już granola wystygnie.
Kroimy ananasa i siekamy czekoladę.
Do miseczki nakładamy jogurt naturalny, dodajemy granolę, pokrojonego ananasa i posypujemy siekaną czekoladą.
Smacznego!