Jogurt naturalny z domową granolą, ananasem i czekoladą
Jogurt naturalny z domową granolą, ananasem i czekoladą to szybki, klasyczny posiłek z tropikalną nutą. Znajdziesz tu bowiem sprawdzone połączenie kokosa i ananasa znane, chociażby z drinka pod wdzięczną nazwą piña colada. Różnica? Nasza propozycja połączenia ananasa z kokosem jest zdrowsza i…bezalkoholowa. ;)
        Kategorie
          
          
          
          
          Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
| Ilość | Składnik | 
|---|---|
| 
           
            0,5
           
         | 
        
           
              opakowania jogurtu naturalnego
             
                          
                200 g
               
                       | 
          
| 
           
            120 g 
           
         | 
        
           
               ananasa 
             
                       | 
          
| 
           
            0,5
           
         | 
        
           
              sztuki czekolady
             
                          
                50 g
               
                       | 
          
| 
           
            8
           
         | 
        
           
              łyżek płatków owsianych 
             
                          
                80 g
               
                       | 
          
| 
           
            3
           
         | 
        
           
              łyżeczki syropu klonowego
             
                          
                30 g
               
                       | 
          
| 
           
            1,5
           
         | 
        
           
              łyżki wiórków kokosowych
             
                          
                23 g
               
                       | 
          
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Domową granolę robimy z płatków owsianych, syropu klonowego, wiórków kokosowych. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy, rozkładamy na papierze do pieczenia i pieczemy w temp 180 stopni przez około 10-15 minut mieszając co kilka minut.
Po upieczeniu studzimy i kruszymy jak już granola wystygnie.
Kroimy ananasa i siekamy czekoladę.
Do miseczki nakładamy jogurt naturalny, dodajemy granolę, pokrojonego ananasa i posypujemy siekaną czekoladą.
Smacznego!
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.