Jogurt naturalny z domową granolą, ananasem i czekoladą

Jogurt naturalny z domową granolą, ananasem i czekoladą

Jogurt naturalny z domową granolą, ananasem i czekoladą to szybki, klasyczny posiłek z tropikalną nutą. Znajdziesz tu bowiem sprawdzone połączenie kokosa i ananasa znane, chociażby z drinka pod wdzięczną nazwą piña colada. Różnica? Nasza propozycja połączenia ananasa z kokosem jest zdrowsza i…bezalkoholowa. ;)

 

5 min
Czas przygotowania
35 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,67/5
(z 18 ocen)
Jogurt naturalny z domową granolą, ananasem i czekoladą
Kategorie
Bez soli Bez soli
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Na wynos Na wynos
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

507 kcal Kalorie
12 g Białko
23 g Tłuszcze
67 g Węglowodany
76 mg Sód
9 g Błonnik

Składniki
0,5
opakowania jogurtu naturalnego
200 g
120 g
 ananasa
0,5
sztuki czekolady
50 g
8
łyżek płatków owsianych
80 g
3
łyżeczki syropu klonowego
30 g
1,5
łyżki wiórków kokosowych
23 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

507 kcal Kalorie
12 g Białko
23 g Tłuszcze
67 g Węglowodany
76 mg Sód
9 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Domową granolę robimy z płatków owsianych, syropu klonowego, wiórków kokosowych. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy, rozkładamy na papierze do pieczenia i pieczemy w temp 180 stopni przez około 10-15 minut mieszając co kilka minut.

2

Po upieczeniu studzimy i kruszymy jak już granola wystygnie.

3

Kroimy ananasa i siekamy czekoladę.

4

Do miseczki nakładamy jogurt naturalny, dodajemy granolę, pokrojonego ananasa i posypujemy siekaną czekoladą.
Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.