Jajecznica z pieczarkami, cebulą i pieczywem

Jajecznica z pieczarkami, cebulą i pieczywem

Lubisz jajecznicę? Chyba nie ma bardziej klasycznego śniadania niż smażone jajka podane z pieczywem — a my dobrze o tym wiemy. Właśnie dlatego, przygotowaliśmy dla Ciebie przepis na jajecznicę wzbogacony w pieczarki i warzywa — szpinak, cebulę i rzodkiewkę. Dzięki temu, danie to jest nie tylko pyszne, ale też pełnowartościowe. Spróbuj koniecznie!

5 min
Czas przygotowania
15 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,29/5
(z 21 ocen)
Jajecznica z pieczarkami, cebulą i pieczywem
Kategorie
Bez laktozy Bez laktozy
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

270 kcal Kalorie
18 g Białko
14 g Tłuszcze
20 g Węglowodany
353 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki
4
sztuki jajek kurzych
224 g
5
sztuk pieczarek
100 g
0,5
sztuki cebuli
40 g
25 g
 szpinaku
2
sztuki rzodkiewki
30 g
1
łyżeczka oleju rzepakowego
5 g
2
kromki chleba żytniego razowego
60 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

270 kcal Kalorie
18 g Białko
14 g Tłuszcze
20 g Węglowodany
353 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Cebulę i pieczarki kroimy. Podsmażamy na rozgrzanym oleju.

2

Do warzyw wbijamy jajka. Smażymy na małym ogniu, cały czas mieszając, aż jajka się zetną.

3

Gotową jajecznicę doprawiamy solą i pieprzem.

4

Podajemy z pieczywem, szpinakiem i pokrojonymi rzodkiewkami. Smacznego!

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.