Jaglany pudding z mango
Wiesz, że kasza pasuje nie tylko do obiadów? Jaglany pudding z mango sprawi, że spojrzysz na kaszę w zupełnie innym świetle. Pokochają ją zarówno dorośli, jak i dzieci. Do tego płatki owsiane i soczyste mango. Pudding możesz podać jako śniadanie lub po prostu jako smaczną, słodką przekąskę — decyzja należy do Ciebie.
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
458
kcal
Kalorie
15
g
Białko
14
g
Tłuszcze
67
g
Węglowodany
87
mg
Sód
7
g
Błonnik
Składniki
5
|
łyżek płatków jaglanych
50 g
|
1,5
|
szklanki mleka roślinnego
375 g
|
3
|
łyżki odżywki białkowej
30 g
|
2
|
łyżki wiórków kokosowych
30 g
|
3
|
łyżeczki erytrolu
15 g
|
280 g
|
mango
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
458
kcal
Kalorie
15
g
Białko
14
g
Tłuszcze
67
g
Węglowodany
87
mg
Sód
7
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Płatki jaglane wsypujemy do rondelka, zalewamy mlekiem roślinnym i gotujemy na małych ogniu, aż płatki będą miękkie.
2
Do ugotowanych płatków dodajemy erytrol, wiórki kokosowe, odżywkę białkową. Miksujemy na gładką masę.
3
Zmiksowaną masę przekładamy do naczynia i pozostawiamy do ostygnięcia.
4
Zimny pudding polewamy musem owocowym.