Jaglanka na mleku roślinnym z gruszką i jabłkiem
Lubisz śniadania na słodko? Nasza jaglanka na mleku roślinnym z gruszką i jabłkiem z pewnością Ci posmakuje! Owoce, mleko roślinne, cynamon i pełne żelaza, magnezu oraz witamin z grupy B płatki jaglane. Po takim śniadaniu, energia na dobry początek dnia gwarantowana!
Kategorie
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
550
kcal
Kalorie
18
g
Białko
6
g
Tłuszcze
109
g
Węglowodany
123
mg
Sód
10
g
Błonnik
Składniki
5
|
łyżek płatków jaglanych
50 g
|
1,2
|
szklanki mleka roślinnego
300 g
|
1
|
sztuka gruszki
130 g
|
1
|
sztuka jabłka
150 g
|
0,5
|
łyżeczki cynamonu
2 g
|
1,5
|
łyżki odżywki białkowej
15 g
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
550
kcal
Kalorie
18
g
Białko
6
g
Tłuszcze
109
g
Węglowodany
123
mg
Sód
10
g
Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1
Do rondelka wsypujemy płatki jaglane i zalewamy mlekiem. Gotujemy na małym ogniu, aż płatki będą miękkie. Mieszamy co chwilę.
2
Jabłko i gruszkę kroimy w kostkę.
3
Gdy jaglanka zgęstnieje, zdejmujemy z ognia. Dodajemy pokrojone owoce, odżywkę białkową i cynamon. Dokładnie mieszamy.
4
Gotową jaglankę przekładamy do miseczki.
Smacznego!