Gulasz wołowy z marchewką i ziemniakami

Gulasz wołowy z marchewką i ziemniakami

Dania jednogarnkowe to same zalety – zwłaszcza jeśli chodzi o ilość garnków do mycia i prostotę wykonania. Też tak uważasz? Gulasz wołowy z marchewką i ziemniakami poleca się na obiad! Delikatne, rozpadające się w ustach mięso wołowe łączy się tu z mieszankę warzyw i przypraw, tworząc kompozycję pełną witamin, polifenoli i żelaza. Ten przepis to idealny pomysł na rodzinny obiad – smacznego!

10 min
Czas przygotowania
115 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
2,86/5
(z 28 ocen)
Gulasz wołowy z marchewką i ziemniakami
Kategorie
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

376 kcal Kalorie
33 g Białko
14 g Tłuszcze
32 g Węglowodany
668 mg Sód
5 g Błonnik

Składniki
400 g
 wołowiny
2
sztuki marchwi
160 g
6
sztuk ziemniaków
420 g
2
łyżeczki oleju
10 g
1,6
szklanki bulionu
400 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
1
łyżeczka papryki słodkiej
3 g
1
łyżeczka majeranku
4 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

376 kcal Kalorie
33 g Białko
14 g Tłuszcze
32 g Węglowodany
668 mg Sód
5 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Mięso kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju, aż się zarumieni.

2

Dodajemy bulion, sól, pieprz, paprykę słodką i majeranek. Gotujemy na niewielkim ogniu, pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie (1-1,5h).

3

Dodajemy warzywa pokrojone w kostkę i gotujemy jeszcze przez 20-30 min, aż warzywa będą miękkie.

4

Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką papryką oraz majerankiem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.