Gulasz wołowy z kaszą

Gulasz wołowy z kaszą

Szukasz przepisu na sycący gulasz? Kieruj się naszymi wskazówkami, a gulasz wołowy z kaszą nie tylko sprawi, że zapomnisz o głodzie, ale też przyjemnie rozgrzeje. Nasz przepis z kaszą pęczak, marchewką i czerwoną papryką pełną witaminy C wspiera metabolizm i zapewnia uczucie lekkości po jedzeniu. Stanowi dobrą propozycję dla całej rodziny. Możesz jeść zdrowo i konkretnie!

10 min
Czas przygotowania
70 min
Czas całkowity
Średni
Poziom trudności
Oceń
(brak ocen)
Gulasz wołowy z kaszą
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Dla dzieci Dla dzieci
Dla kobiet w ciąży Dla kobiet w ciąży
Low glycemic index Low glycemic index
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

601 kcal Kalorie
40 g Białko
18 g Tłuszcze
76 g Węglowodany
1189 mg Sód
11 g Błonnik

Składniki
125 g
 wołowiny rostbef
0,5
sztuki cebuli
40 g
1
ząbek czosnku
6 g
1
sztuka marchewki
80 g
1
sztuka papryki czerwonej
170 g
1
szklanka bulionu warzywnego
250 g
2
łyżki mąki pszennej
24 g
1
łyżeczka oleju rzepakowego
5 g
1
łyżka koncentratu pomidorowego
25 g
1
szczypta soli
0,25 g
1
szczypta pieprzu
0,25 g
0,5
łyżeczki papryki wędzonej
1,5 g
40 g
 kaszy jęczmiennej pęczak

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

601 kcal Kalorie
40 g Białko
18 g Tłuszcze
76 g Węglowodany
1189 mg Sód
11 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 10 min.
1

Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu.

2

Mięso kroimy w grubszą kostkę, następnie dokładnie obtaczamy w mące.

3

Cebulę i czosnek drobno siekamy. Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach, natomiast paprykę kroimy w kostkę.

4

W rondelku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy mięso przez ok. 5 minut. Następnie dodajemy pokrojone i starte warzywa i całość podsmażamy jeszcze przez max. 5 minut.

5

Do podsmażonych warzyw wlewamy bulion, rozprowadzamy koncentrat pomidorowy. Dodajemy sól, pieprz oraz paprykę wędzoną wedle własnego uznania. Całość dokładnie mieszamy i gotujemy na średnim ogniu pod przykryciem przez ok. 20-25 minut.

6

Gotowy gulasz przekładamy do miseczki i podajemy razem z kaszą.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.