Grzane piwo

Grzane piwo

Grzane piwo na diecie? Z nami to możliwe! Koniecznie wypróbuj poniższy przepis, a przekonasz się, że nie ma nic bardziej rozgrzewającego niż gorące piwo, doprawione wyrazistymi przyprawami i kwaskowatym jabłkiem. Z naszą wersją tego klasycznego, zimowego napoju pokochasz chłodne, śnieżne dni – czy istnieje bowiem lepsza pogoda na kubek grzanego piwa?

5 min
Czas przygotowania
10 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
3,73/5
(z 15 ocen)
Grzane piwo
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez glutenu Bez glutenu
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

468 kcal Kalorie
1 g Białko
1 g Tłuszcze
104 g Węglowodany
37 mg Sód
6 g Błonnik

Składniki
2
sztuki piwa bezalkoholowego
1000 g
1
sztuka jabłka
150 g
0,5
łyżeczki cynamonu
2 g
0,5
łyżeczki kardamonu
2,5 g
4
sztuki goździków
4 g
4
łyżeczki erytrolu
20 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

468 kcal Kalorie
1 g Białko
1 g Tłuszcze
104 g Węglowodany
37 mg Sód
6 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Do rondelka wlewamy piwo, przyprawy i słodzik.

2

Dodajemy pokrojone w ósemki jabłko, zagotowujemy. Rozlewamy do kubków.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.