Grillowana pierś z kurczaka z sałatką i pieczywem

Grillowana pierś z kurczaka z sałatką i pieczywem

Jak połączyć zdrowie i przyjemność w trakcie sezonu grillowego? Nasza grillowana pierś z kurczaka z sałatką i pieczywem to idealny sposób na znalezienie złotego środka! Kurczak marynowany w ziołach, oliwie i occie to gwarancja świetnych doznań smakowych, a świeże warzywa — gwarancja sytości po posiłku. Spróbuj koniecznie i przekonaj się, że grill wcale nie musi oznaczać porzucania zdrowej diety.

5 min
Czas przygotowania
85 min
Czas całkowity
Łatwy
Poziom trudności
Oceń
4,20/5
(z 15 ocen)
Grillowana pierś z kurczaka z sałatką i pieczywem
Kategorie
Bez cukru Bez cukru
Bez laktozy Bez laktozy
Bez nabiału Bez nabiału
Bez produktów mlecznych Bez produktów mlecznych
Ile porcji chcesz zrobić?

To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.

348 kcal Kalorie
27 g Białko
10 g Tłuszcze
39 g Węglowodany
402 mg Sód
7 g Błonnik

Składniki
200 g
 mięso z piersi kurczaka
1
łyżeczka oliwy z oliwek
5 g
0,5
łyżeczki ziół prowansalskich
1,5 g
0,5
łyżki octu balsamicznego
5 g
50 g
 sałaty
1
sztuka pomidora
160 g
1
sztuka ogórka
150 g
0,5
sztuki cebuli czerwonej
40 g
2
łyżeczki oliwy z oliwek
10 g
1
łyżka octu balsamicznego
10 g
1
szczypta soli
0,25 g
4
kromki chleba żytniego razowego
120 g

Kliknij i odhacz składnik, który już masz.

348 kcal Kalorie
27 g Białko
10 g Tłuszcze
39 g Węglowodany
402 mg Sód
7 g Błonnik
Sposób przygotowania
Czas gotowania: 5 min.
1

Pierś z kurczaka kroimy w grubsze plastry. Marynujemy co najmniej 1 godzinę w oliwie, ziołach prowansalskich i occie balsamicznym.

2

Mięso solimy i grillujemy z obydwu stron.

3

W misce łączymy sałatę i pokrojone warzywa. Polewamy sosem z octu i oliwy.

4

Kurczaka podajemy z sałatką i pieczywem.

Wyślij przepis na e-mail

Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.