Gotowe ziemniaki z łososiem i kapustą kiszoną
Kategorie
Dołącz do naszych podopiecznych i uzyskaj dostęp do najsmaczniejszych zdrowych przepisów.
Dodaj do ulubionych przepisy, na które masz ochotę, a my uwzględnimy je w Twoim jadłospisie. W Respo jesz tylko to co lubisz.
Zagwarantujemy Ci przyjemny tryb pozbywania się złych kilogramów.
Jesteś naszym podopiecznym? Zaloguj się, aby zobaczyć przepisy.
Ile porcji chcesz zrobić?
To zdeterminuje ilość i gramaturę składników poniżej.
Składniki
| Ilość | Składnik |
|---|---|
|
300 g
|
ziemniaków gotowych
|
|
1
|
opakowanie łososia wędzonego na gorąco z pieprzem Marinero
125 g
|
|
100 g
|
kapusty kiszonej
|
Kliknij i odhacz składnik, który już masz.
Sposób przygotowania
Ziemniaki odgrzewamy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Jeśli chcemy skorzystać z surowych ziemniaków, należy je wcześniej samodzielnie ugotować.
Piekarnik nagrzewamy do 180°C w trybie góra–dół lub do 160°C z termoobiegiem.
Łososia wędzonego na gorąco układamy w naczyniu żaroodpornym lub na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, o wymiarach pozwalających ułożyć rybę w jednej warstwie. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i podgrzewamy przez około 8–10 minut, do momentu aż łosoś będzie równomiernie gorący, ale nadal soczysty.
Kapustę kiszoną, jeśli jest bardzo kwaśna lub długo krojona, w razie potrzeby lekko odciskamy z nadmiaru soku. Jeśli jest w długich paskach, kroimy ją na krótsze kawałki, aby łatwiej było ją jeść.
Na talerzu wykładamy gorące ziemniaki, obok układamy podgrzanego łososia oraz kapustę kiszoną.
Wyślij przepis na e-mail
Nasze najlepsze przepisy, prosto na Twoja skrzynkę e-mail.